VIDEO: NASA’S NYE HDR-KAMERA

Fordi NASA er NASA, så udviklede de naturligvis et helt nyt HDR-kamera, blot for at kunne lave detaljerede optagelser af deres løfteraketter

 

Løfteraketter, af den slags NASA bruger, er de mest voldsomme maskiner, mennesket nogensinde har skabt (faktisk Saturn V den kraftigste maskine i menneskehedens historie!). Det kræver uanede mængder energi at undslippe jorden og fortsætte ud i rummet.

Men at filme dem er vanskeligt, hvis du for alvor vil fange det komplekse midt i alt det eksplosive, så NASA gjorde det eneste, som NASA kunne gøre, og udviklede en helt ny type kamera, der kunne løse opgaven. Fordi hos NASA er det bare sådan, at hvs ikke man gør det selv, så bliver det aldrig gjort.

Det nye kamera, kaldet intet mindre end HiDyRS-X, er udviklet af NASA Space Technology Mission Directorate’s Early Career Initiative, et program skabt til at give nye ingeniører opgaver, hvor de virkelig kan få lov til at motionere de små grå, sammen med mere erfarne kolleger (folk der, helt bogstaveligt, ved en ting eller to om raketvidenskab).

Det nye kamera klipper flere lag af langsomme eksponeringer sammen og skaber video med helt nye detaljer, og kan på den måde fange detaljerne i hvad der sker med raketten, uden at det hele forsvinder i en stor lyskugle. NASA testede kameraet i forbindelse med en test af deres Qualification Motor 2 booster i Promontory, Utah.

Resultatet kan ses i den stille, men uvirkelige tre minutters video, hvor man tydeligt kan se det hypnotiserende lilla skær, og lod NASA filme detaljer, der aldrig har været fanget med et kamera før.