”NAVNET ER HUNT, JAMES HUNT”

Der var engang hvor Formel 1-kørere var en hel del mere farverige end i dag, og den mest spektakulære var naturligvis James Hunt, som blev verdensmester for præcis 40 år siden, hvilket McLaren fejrer med denne underholdende film

 

Det er faktisk præcis 40 år siden at James Hunt blev verdensmester i Formel 1, bag rattet i en McLaren. Det år blev domineret af opgøret mellem James Hunt og Niki Lauda, og var så spændende, at Ron Howard senere lavede filmen ’Rush’, med Chris Hemsworth som Hunt og Daniel Bühl som Lauda.

tesla-solar-roof-10

GADGETS Tesla vil gøre dit tag elektrisk…

Mest af alt var Hunt dog den sidste af de store kørere fra en tid, der virkelig var anderledes end i dag. Det er svært at forestille sig Kevin Magnussen møde op til kørermødet i en kørerdragt med et mærke på sin dragt og teksten “SEX — The Breakfast Of Champions”.

I anledning af jubilæet har McLaren genstartet sin animationsserie Tooned med en særskilt episode dedikeret til James Hunt, og den er helt genial. Fernando Alonso og Jenson Button medvirker også, inden vi rejser tilbage til James Hunts storhedstid i 1976 — og får forklaringen på, at han ikke kun tjente sit land som Formel 1-kører.

1974:  JAMES HUNT WITH HIS WIFE SUZI DURING THE BRITISH GRAND PRIX AT BRANDS HATCH. Mandatory Credit: Allsport UK/ALLSPORT
James Hunt med sin kone Suzi i 1976. Mærket på brystet var hans egen idé… Credit: Allsport UK/ALLSPORT

alfa_giulia_sportwagon-626x382

BILER Alfa Romeo Giulia som stationcar

En sjov detalje er, at det faktisk er James Hunts søn Freddie, der er sin fars stemme i filmen, som er både sjov og uanstændig og med en hel del referencer til James Bond — og viser at McLaren, overraskende nok, har humoristisk sans.

Du kan også nyde den tidligere film i serien om Senna…