OTTE MÅNEDER TIL iPHONE 8

iPhone 7 sælger langsomt og bliver generelt betragtet som lidt af en skuffelse, da designet ikke har bevæget sig videre, og teknologien heller ikke er med helt fremme. Det skal iPhone 8 rette op på med en ny processor, en front helt i glas — men sandsynligvis også til en pris over 10.000 kroner!

 

Har du lige fået din nye iPhone 7? Beklager. Om otte måneder kommer iPhone 8, der i modsætning til iPhone 7 bliver radikalt anderledes. Det meste af det vi ved i dag er naturligvis rygter, men rygter om Apples produkter plejer at ramme rigtigt, eller også er det fordi Apple er blevet så forudsigelige. Men det her er det som de snakker om i tech-kredse, i hvert fald.

Først og fremmest bliver premieren i september, hvilket vi ved fordi … alle iPhones (med undtagelse af 5SE) er blevet introduceret på Apples event i september. Apple kan naturligvis nøjes med at lancere en iPhone 7S, og så gemme iPhone 8 til 2018, men med tanke på at iPhone 7 sælger temmelig sløvt (da der jo for helvede ikke er nogen som kan se forskel på den og en iPhone 6!), og at historien om Apple er, at de mistede deres hjerte med Steve Jobs og nu kun kan finde ud af at præsentere dyrere udgaver af de produkter de allerede har så er der efterhånden brug for lidt razzle-dazzle.

91PFID8+-zL._SL1500_

GADGETS Åh ja, en bacon toaster!

Designet skal bevæge sig videre. Steve Jobs var flippet syv gange baglæns hvis han havde set iPhone 7, som man nu har gentaget tre gange. Det, man taler om, er at iPhone 8 bliver helt i glas, lidt som den gamle iPhone 4, hvilket kan lade sig gøre med den seneste udgave af Gorilla Glass. Der snakkes også om et kurvet display, samt at home-knappen, touch ID og det forreste kamera forsvinder ind i ét stykke glas, for Apple er efterhånden alvorligt bagud. Undtagen når det gælder om at fjerne stik, som brugerne savner. Der er man helt i front.

iPhone-8-Camera-1200x800

Det dobbelte kamera fra iPhone 7 kommer også på iPhone 8, men måske kun på topmodellerne…

Ladestikket kunne også forsvinde, så kunderne skal købe en ny iPhone hver gang den man har løber tør for strøm. Det siges at være en af de ideer som Tim Cook arbejder på for at få salget til at stige. Nej, spøg til side, men det kunne ske — for når telefonen er helt i glas kan man bruge trådløs opladning. Kunne Apple finde på at efterlade alle dine dongles og høretelefoner ubrugelige? Sandsynligvis.

Steve Jobs havde held til at få Apple til at fremstå som “the underdog”, der kæmpede mod skiftevis IBM, Google og Microsoft, og var på kundernes side. I dag ved alle at Apple er en gigant, der lever i sin egen drømmeverden, hvor alle altid har de nyeste Apple produkter og konstant er forbundet på WiFi og Bluetooth, og ingen nogensinde kommer med sådan et SD-kort fra et af de gamle GoPro-kameraer uden WiFi. For når det sker, så bryder Apples drømmeverden sammen, specielt hvis du har den nye MacBook, der jo efterhånden hersker en universel enighed om må være designet af en jubelidiot, der var i familie med den person, som fandt ud af, hvad den skulle koste.

FullSizeRender_14

BILER Test af den nye Ford Focus RS…

Så er der teknologien, og de færreste kunne tro deres egne øjne, da iPhone 7 blev lanceret med et LCD-display, mens mange andre for længst har bevæget sig til AMOLED. Det menes at iPhone 8 kommer til at rette op på den fejltagelse, og derfor kommer med enten LED eller AMOLED. Hvad størrelsen bliver er mere et åbent spørgsmål, men der tales om både 4,7-tommer og en 5,8-tommers model, samt at 4,7-tommer udgaven vokser til 5,5-tommer. Hvordan det skal fungere i praksis er et åbent spørgsmål…

iPhone-8-Design-1200x800

Bliver den helt i glas? Det er der mange som mener, og i hvert fald at den kommer med LED-display

Mere vigtigt er det, at iPhone 8 bliver udstyret med en ny A11-processor, der vil gøre det til den hurtigste smartphone på markedet med en vis margin. Samt at den endelig bliver rigtig støv- og vandtæt, og dermed kan klare at befinde sig i 1,5 meter vand i op til 30 minutter, akkurat som Samsungs Galaxy 7. Om det imponerende “dual camera” fra iPhone 7 bliver standard, vides heller ikke. Nogle medier snakker om at det kun bliver på topmodellerne. Kun Apple kender svaret, og så længe iPhone 7 er til salg, så vi ingen kommentere på iPhone 8.

panerai-luminor-submersible-1950-3-day-automatic-oro-rosso-1-1067x800

URE Imponerende nyt Panerai

Så er der prisen. Den nye iPhone 7 starter lige under 6.000 kroner, hvilket allerede er mange penge for en smartphone, men iPhone 8 bliver sandsynligvis endnu dyrere. Rygterne svirrer om at den ende på 1.100 dollars i USA, hvilket ville sende den over 10.000 kroner herhjemme. Det ville sende Apple ud i La-la-land rent prismæssigt, men vi ved det som sagt først i september…