PAUL NEWMAN FRA BAMFORD

Et Rolex Daytona “Paul Newman Dial” er den mest eftertragtede af Rolex vintage-modeller, men for den, der vil have den klassiske stil med det morderne urværks bekvemmeligheder, har Bamford en løsning

 

Den legendariske “Paul Newman Dial”-version af Daytona (ref. 6240 og 6263) er det mest eftertragtede af de klassiske Rolex-modeller, som opnår priser på syv-cifrede beløb når de kommer på auktion. Men fordi modellen er på 60’erne så er den i den kun 36 millimeter med det mekaniske værk som skal trækkes op hver dag, og så er der sandsynligvis flere forfalskninger end ægte “Paul Newman Dial” i omløb.

screen-shot-2016-09-12-at-2-38-42-pm-1

BILER Skøn retro fra Caterham

Bamford er specialister i at lave customiserede Rolex-modeller, og tager den nye Daytona og ændrer den, så man får den klassiske stil med det moderne Daytonas bekvemmeligheder. Modellen fås både med sorte/hvide og den hvide/sorte skive med det særlige design, der gjorde Paul Newman-modellen unik i Rolex historie. Prisen er 154.000 kroner, hvilket stadig en hel del mindre end en ægte Paul Newman. En nyhed i år er Bamford Heritage Bicolour Paul Newman Daytona som tilfører guld på lænke og visere, som matcher det klassiske design.

unavngivet-1

Til venstre den originale Paul Newman Dial og til højre Bamfords fortolkning baseret på det nyeste Rolex Daytona

Bamford har en hel serie af Heritage-modeller, som Explorer I, der er inspireret af Explorer I 6350, med en helt særlig skive og guld på visere og timemarkeringer. Samtidig bevares 3-6-9 designet fra den klassiske version.

444839f4-3b96-42d9-9dd1-3ead7d6ab0a9_teaser_original_720x1_5

BILER Volkswagens dødskys til Tesla

Hvorvidt et Rolex fra Bamford holder sin pris lige så godt som et originalt Rolex er et åbent spørgsmål. Men for den der gerne vil have den klassiske stil, eller blot noget som skiller sig ud nede i golfklubben, er Bamford-modellerne oplagt. Man skal dog huske, at det kræver et besøg hos Bamford i London når uret skal til service. Rolex autoriserede forhandlere må ikke røre ’custom’ modeller, fordi … nå ja, Rolex.

Du finder Bamford Watches her.