PRÆSIDENT TRUMP HAR FIXET F-35

Foto: Gizmodo

Seriøst, der er ingen grund til bekymring, for præsident Trump har fixet F35, det er blevet billigere, det et “a great plane” og det vil vinde så meget, at vi bliver trætte af det. Seriøst…

 

F-35 var “ikke særlig godt”. Det var “ude af kontrol” og det var “alt for dyrt” ifølge Trump i valgkampen. Men bare rolig, for præsident Trump har fixet det, og nu er det “a great plane!”. I et andet univers har F-35 stadig massive problemer med software som ikke fungerer, katapultsædet og de der hjul, man bruger, når man skal lande. Det har også taget syv år længere at udvikle end man regnede med og prisen er galoperet i vejret, men nu har Trump altså fixet samtlige problemer.

Koenigsegg-Bike-3-960x640

BILER En Koenigsegg motorcykel?

Først og fremmest er det blevet billigere, omkring 600 millioner dollars, hvilket ifølge Trump er en “uuuuge!” besparelse, som kun kom i stand efter Trump selv satte sig til bordet med Lockheed i december sidste år. Men som altid med Trump, er der tale om alternative facts. Ifølge alternative til de alternative facts, som er de rigtige facts, Trump havde intet med det at gøre. Som i ingenting overhovedet.

Ifølge Washington Posts (kendt for deres manglende accept af alternative facts…) blev besparelsen meddelt den amerikanske regering den 20 december sidste år, og den havde faktisk været planlagt i årevis. For F-35 var altid designet til at blive billigere efterhånden som produktionen løb af stablen, på samme måde som alt anden ny teknologi bliver billigere, når du bygger mere af det.

alo-smartphone-concept-starck-olivet-1

GADGETS Fremtidens smartphone fra Starck

Og de 600 millioner dollars Trump ifølge de alternative facts har sparet, er da heller ikke mere end nogle ganske få procent af den samlede regning, og gælder kun det sidste serie på 90 fly. Så i Danmark kommer vi nok ikke til at spare det helt store, og F-35 skal stadig serviceres af Ansaldo-Breda i Italien, kendt for at levere et tog, der ikke kunne køre, og derfor overkvalificerede til at stå for et fly, der ikke kan flyve.

Forvent derfor en voksende interesse for alternative fra de danske politiker som tog beslutningen, på det tidspunkt de første F-35 bliver leveret. Det vil være “a great plane”, det er der ingen tvivl om.

 

BILER Fords hooligan