SCHUMIS GOKARTCENTER LUKKER

Tysklands mest historiske gokartbane, som i dag huser Michael Schumachers gokartcenter, kommer til at lukke i 2020, hvor det tyske energiselskab RWE har brug for grunden til at udvinde brunkul

 

Michael Schumachers kartingcenter i Kerpen nær Køln i Tyskland, som den tidligere F1-kører stadig ejer to tredjedele af, skal lukke. Det betyder også at det er slut med at køre på den bane hvor Michael og Ralf Schumacher, samt Heinz-Harald Frentzen og Sebastian Vettel alle startede deres karriere.

FiskerEmotion-06

BILER Officielle billeder af Fisker Emotion

Banen blev i sin tid indviet i 1965 og bygget af fans til minde om den tyske racerkører Wolfgang von Trips, der omkom i sin Ferrari under et løb på Monza få år før. Lukningen kommer til at ske i 2020, og årsagen er at området skal graves for at udvinde brunkul, for selv om Schumacher ejer kartingbanen, så er det et mineselskab der ejer grunden den ligger på.

“Der bliver ingen ny gokartbane,” sagde Ralf Schumacher, der selv er tidligere F1-køre, til avisen Express i Køln. “Det er en skam, for det er både en tradition og et succesfuldt ungdomsprojekt som vil forsvinde.”

uber-robot-air-taxi-07

GADGETS Uber vil flyve dig …

Det er det tyske energiselskab RWE som står bag udvindingen af brunkul i området, og sammen med Ralf Schumacher har man uden held forsøgt at finde en ny placering til gokartbanen. RWE har også tilbudt at kompensere de 550 medlemmer i den klub som danner grundlaget for banen, men som præsidenten for klubben sagde: ”Det vi har brug for er en gokartbane, for uden den, så er der ingen klub mere.”

Michael Schumacher selv befinder sig stadig i sit hjem i Schweiz, og er ikke set offentligt siden de skader han pådrog sig under en skiferie i de franske alper.