SOLCELLETAG FRA TESLA

Nu er det faktisk muligt at lægge depositum på Teslas tagsten med indbyggede solceller, men de endelige priser er ikke klar endnu, og du kommer altså nok til at vente til begyndelsen af 2019 før det bliver leveret …

Salget af Teslas Solar Roof har været i gang et stykke tid, og de danske priser er klar i slutningen af året, men allerede nu kan man lægge et depositum på Teslas danske hjemmeside. Derefter kan man beregne prisen i materialer, installation og forventet besparelse, ved at medtage faktorer som soltimer i området hvor man bord, vinkel på taget, sol og skygge og så videre.

Da Tesla præsenterede priserne i USA, bredte man omkostningerne ud over 30 år, og selv om det koster med et nyt tag samt batteripakken Powerwall, så forventede man en besparelse på små 200.000 kroner i den tid. Det varierer naturligvis med husets størrelse og hvor meget strøm man bruger, og ødelægges naturligvis lidt af, at 70 procent af dem danske elregning er afgifter. Prisen for strøm blegner i forhold til PSO-afgift, samt den 7-8 forskellige afgifter (blandt andet den såkaldte ’tillægsafgift’, der virkelig bare er en ekstra afgift …).

FullSizeRender_12

BILER Dammit, MINI …

I USA koster Tesla Solar Roof omkring 2.000 kroner pr. kvadratmeter, der er to solceller i hver tagsten, de producerer 12 watt og måler 36 x 22 centimeter, mens Solar Roof lægges som et helt normalt tag. Afhængig af husets størrelse er det ikke sikkert det er nødvendigt at have solceller i alle tagsten, og derfor findes der også tagsten uden — men nede fra gaden ser alle tagsten ens ud.

Teslas solcelletag produceres i Gigafactory 2 i Buffalo i staten New York, og sker i samarbejde med Panasonic efter Tesla købte SolarCity for nogen år siden. Panasonic skal investere 250 millioner dollar i moderniseringen af produktionen i Buffalo samt i at oplære nyt personale.

Der er, i modsætning til hvad den amerikanske regering forsøger at bilde folk ind, stor interesse for Tesla Solar Roof i USA, og første års produktion er allerede solgt. Det betyder at dem, der bestiller et tag med solceller fra Tesla nu sandsynligvis må vente til 2018/19 før det kan leveres.