TESLA LEVERER NY MODEL TIL TIDEN

Tesla-chefen Elon Musk har i et tweet lovet, at produktionen af den nye Model 3 starter på fredag, hvilket er to uger tidligere end forventet, og om 14 dage modtager de første ejere deres nye bil

 

Sent mandag sendte Tesla-chefen Elon Musk et tweet om en nyhed, der allerede gik rygter om i weekenden. Den nye Tesla Model 3 har gennemgået de nødvendige tests for at blive godkendt, og opfylder dermed de amerikanske lovkrav. Det betyder, at den første version — kaldet SN1 — går i produktion på fredag.

blaken_Rocketbyz

URE Pimp dit Rolex!

I netop denne uge er mange amerikanere på ferie i anledning af nationaldagen den 4. juli, men hos Tesla fortsætter produktionen. Om to uger skal Tesla så arrangere et “release party“, hvor de første 30 eksemplarer af den nye model skal leveres til sine nye ejere, der formodes at være folk med forbindelse til Tesla.

Musk

Derfra skal Tesla så øge produktionen, og målet er at fremstille 20.000 biler i december. Det forudsætter at Tesla ikke får samme problemer som med Model X, hvilket dog først og fremmest skyldes de komplekse døre. Men man formode at Tesla har lært af den oplevelse, selv om det Tesla er berygtede for at bryde sine egne deadlines.

porsche-911-mission-e-concept-002-960x540

BILER Porsche vil sælge 50 procent elbiler i 2023

Der er naturligvis også dem hæfter sig ved at Elon Musk skriver at han “forventer” at produktionen starter på fredag. Men der er ingen tvivl om at Model 3 er en vigtig model for Tesla. De kommende år vil byde på intens konkurrence fra tyske mærker som Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi og Porsche, og Teslas helt store udfordring er den enorme gæld, samt at meget tyder på, at man har svært ved at tjene penge på Model S og Model X.

I USA starter prisen på Model 3 ved 35.000 dollars, eller ca. 230.000 kroner.