TESLA MODEL 3 FORSINKET

Hvis du bestiller en Tesla Model 3 i dag, får du den tidligst i 2018, og hvis du er uheldig først i 2019, forudsat at der ikke opstår flere forsinkelser…

 

Da Forbes i sin tid spugte Elon Musk om Tesla Model 3 ville blive forsinket, akkurat som Model X, svarede han “Selvfølgelig…”. Så det størstedelen af de mere end 400.000 kunder som har bestilt en Model 3 kan se frem til, det er at få leveret deres nye bil i midten af 2018, eller senere. Men i det mindste har Tesla da ændret det på deres hjemmeside.

509034_1

GADGETS Svævende pladespiller fra Mag-Lev

Det er kun dem, som bestiller nu. For Tesla har desværre en historie med at love lidt mere end de kan holde. Produktionen af Model 3 starter nu, men på den fabrik, der også fremstiller Model X. Planen er af bygge en dedikeret fabrik kun til Model 3, men man har endnu ikke besluttet hvor den skal ligge, så inden den er opført og i gang går der adskillige år. Og inden den er i gang, kan Tesla ikke producere noget der bare ligner 400.000 eksemplarer af Model 3.

db2016au00761-1

BILER Volkswagens dødskys til Tesla

Kritikere har påpeget, at inden den nye fabrik er klar, så er produktionen af Model 3 mest af alt symbolsk. Alt i alt bygger Tesla 100.000 biler om året, men det er både Model S og Model X. Indtil den nye fabrik er klar, er det svært at se produktionen af Model 3 blive meget mere end 25.000 biler om året.

r8e150007

BILER Denne Audi er netop død…

Der er derfor meget som tyder på at størstedelen af de kommende Model 3-ejere kommer til at vente meget længe. Det vil ikke kun være et irritationsmoment. Det vil også betyde, at de vil kunne sidde og se på at Volkswagen, Mercedes og Audi introducerer nye elbiler. Tre år er lang i bilbranchen, specielt lige nu.