VINTAGEUR PÅ BUDGET

Yema er et klassisk fransk urmærke, som alle har glemt, men som lancerer mange skønne vintagemodeller til rimelige priser — som denne Superman, til en overraskende rimelig pris …

 

Priserne på vintageure bevæger sig én vej lige nu, og det er opad, hvilket urfabrikanterne naturligvis også har lagt mærke til. Ingen er derfor for fine til at reintroducere klassiske modeller eller lancere reissues, som oftes kombineret med at urkassen vokser til noget mere nutidigt, mens prisen i sagens natur får et solidt nøk opad.

Derfor er det godt at en glemt urfabrikant kan komme ud af ingenting og introducere et nøjagtigt remake af deres klassiske dykkerur til en rimelig pris. For selv om Yema engang var en af giganterne i den franske urindustri og netop har fejret sit 70-års jubilæum, så er det de færreste der kender mærket i dag, selv om de netop har slået sig op på en lang række vintagemodeller.

Harley-Davidson-American-Motorcycle-Wallpaper-Desktop

MC Harley flytter ud af USA

Den seneste hedder Superman (intet mindre) og da den oprindelig blev introduceret i 1963, var det et af de første ure som klarede dybder på 300 meter med en låsbar urkrans (der sidder en lille mekanisme ved urets screw-down crown). Og fordi vi er i Frankrig, hvor de færreste forstår hvad der foregår, så blev modellen — der altså ar et dykkerur — givet til piloterne i det franske luftvåben.

Modellen som ses her, er dog ikke den originale fra 1963, men versionen fra 70’erne, som havde mere nutidige specifikationer, først og fremmest en 39 millimeter urkasse, som nu rummer et moderne ETA-urværk. Andre detaljer er at det bruger almindelig hærdet glas (safirglas koster ekstra), og at skiven har særlige trykte markeringer, hvilket giver det særlige vintage-look.

lamborghini-miura-svr-restoration-9

BILER Miura SVR restaureret

Men det bedste er, at en Yema Superman ikke koster en astronomisk sum penge. Priserne starter ved 995 euro, eller små 7.300 kroner, og du kan bestille det her.

Yema-Superman-Heritage-2018-reedition-automatic-ETA-4