VOLVO VIL KONKURRERE MED TESLA

Tesla skal ikke tro, at de får det hele for sig selv, for i 2019 forventes det at Volvo præsenterer deres første elbil med en rækkevidde på minimum 400 kilometer, størrelse som den nuværende S60 og en pris på lige over en kvart million kroner

 

Nu melder Volvo sig også som en konkurrent til Tesla — som om Porsche, Audi, BMW, Jaguar, Mercedes og Volkswagen ikke var nok. Volvos første elbil, der forventes at ankomme i 2019, kommer nemlig til at gå direkte efter Tesla Model 3, hvilket er tydeligt efter at svenskerne afslørede hvad prisen. Målet er at Volvos elbil kommer til at koster mellem 250.000 og 275.000 kroner (plus hvad der nu måtte være af afgifter til den tid …), og have en rækkevidde på 400 kilometer eller mere.

tag-heuer-connected-modular-45-3-960x640

URE Nyt schweizisk smartwatch fra TAG Heuer

Netop prisen er det der gør Volvo til en udfordrer, for mens der er mange premium-brands som kommer til at lancere elbiler i de kommende år rettet mod Teslas topmodeller som Model S og Model X, så tager Volvo en anderledes indgangsvinkel med en model, der forventes at blive samme størrelse som den nuværende S60/V60-serie.

Volvo-Concept-Coupe-1

Volvos coupé-koncept fra 2013 viste den nye designfilosofi. Måske den bliver virkelighed som elbil?

Den kommende elbil forventes til dels at være baseret på Volvos CMA-platform som også findes under den næste 40-serie, kombineret med moduler udviklet specielt til elbiler. I maj sidste år viste Volvo to elbiler, 40.1 Crossover og 40.2 Sedan, der også viste designet på den kommende XC40.

koenigsegg-regeras-geneva-2017-02-960x640

BILER De første Koenigsegg Regera

De kommende år vil Volvo udvide sit program af hybridbiler (indtil nu er benyttes hybridsystemet kun i topmodellen af XC90, mens der er en V90 Hybrid på vej), hvilet også kunne give anledning til nogle lidt mere eksotiske modeller, netop på el — som det coupé-koncept Volvo viste i 2013, som et startskud på den nye designfilosofi.

Audi-e-tron_quattro_Concept-2015-1600-0c

BILER Tre elbiler fra Audi

At udvikle en ny elbil repræsenterer en langt mindre investering end traditionelle benzin- og dieselbiler, og kan derfor bruges til mindre serier. Volvo vil gerne cementere deres position i premium-segmentet, og det kunne være en effektiv måde at gøre det på, uden at det betyder et uoverskueligt tab af svensk snusfornuft …