VW UP SOM GTI

Hvis du altid har drømt om en klassisk Mk. I Golf GTI, så er løsningen her, for nu kommer den lille Up som GTI, med præstationer der er som spejlet ud af den første Golf GTI fra 70’erne

 

Under denne måneds GTI-festival i Worthesee, løfter Vokswagen endelig sløret for Up GTI, som længe har været Tysklands dårligst holdte hemmelighed. Det kan godt være at den lille Up er mindre end storebror Golf GTI i dag, men den er utrolig tæt på det du fik med den første Golf GTI i 1976.

IMG_6066

BILER Garagefund i Beverly Hills

Motoren er en modificeret udgave af den 3-cylindrede turbo fra Up TSI, som nu har 115 hk og 230 Nm, hvilket giver en 0-100 tid på 8,8 sekunder og en topfart på 197 km/t, og den kommer med en 6-trins manuel transmission. Den første Golf FTI klarede 0-100 km/t på 9,0 sekunder og havde en topfart på 182 km/t. Selv farverne er som i de gode gamle dage med rød, hvid, dark silver, sort og en enkelt ny kulør kalder Costa Azul Blue.

Den er også nem at kende, takket være den røde stribe på tværs af kølergrillen, en dybere frontspoiler og 17-tommer alufælge kombineret med en 15 millimeter lavere undervogn, samt en tagspoiler bag. Og jo, du får naturligvis det klassiske ternede Clark-indtræk på sæderne, samt et lækkert læderrat og GTI-gearknop.

emory-tracker-outlaw-vintage-porsche-356-speedster-16

GADGETS E-bike med Outlaw coolness

Om det er ekstraudstyr vides ikke endnu, men Up GTI er udstyret med en sound actuator, som skulle give GTI-lyd inde i bilen, men lydniveauet forbliver civiliseret udvendig. Up GTI går dog først officielt i produktion i starten af 2018 og de danske priser kendes endnu ikke.